Pompoensoep

Pompoensoep van Hetty van Es

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 theelepel saffloerolie
  • ½ kilo verse pompoen geschild en in stukken gesneden
  • 1 ui
  • 1 klein teentje knoflook
  • 2 stengels bleekselderij; gehakt
  • 1 stengel verse tijm of 1/2 theelepel gedroogde tijm
  • ½ laurierblad
  • 1,5 liter kippenbouillon
  • 1 ½ eetlepel(s) magere witte kaas zoals kwark
  • 1 eetlepel(s) vetvrij melkpoeder
  • 2 eetlepel(s) peterselie kervel en bieslook (gehakt)

Instructies

  • Verhit de olie op een laag vuur in een grote pan.
  • Voeg de groenten (met inbegrip van de verse pompoen), tijm en laurier toe.
  • Zet het vuur lager, dek af en laat zachtjes koken gedurende 8 minuten.
  • Roer af en toe om de groenten te beletten bruin te worden.
  • Voeg de bouillon toe, breng aan de kook, zet het vuur lager en laat zonder deksel gedurende 20 minuten sudderen. Pureer het mengsel in een blender.
  • Giet de gepureerde soep door een fijne zeef terug in pan en breng terug aan de kook.
  • Als het mengsel te dik lijkt, verdunnen met een beetje hete bouillon of water.
  • Kan tot op dit punt vooraf gemaakt worden.
  • Laten afkoelen en tot twee dagen in de koelkast zetten.
  • Voor het serveren soep terug aan de kook brengen.
  • Giet terug in de blender en voeg de kaas en melkpoeder toe.
  • Meng 20 seconden. Kruiden naar smaak.
  • Schep de soep in 4 verwarmde soepkommen, [strooi er wat gehakte fijne kruiden over].
  • Dien meteen op.

Notities / Tips / Wijnadvies

  1. Ik voeg meestal nog wat gemberpoeder toe.
  2. Ik zou de soep onmiddellijk na de operatie niet bestrooien met verse kruiden.
    Dat verdraag je op dat ogenblik niet.
    Ik zou ze tijdens de de tweede fase mee aan de kook brengen en dan mee pureren.

Voedingswaarden

Calories: 65 kcal
————————————————————————————————–
Recept categorieën Soep