Frittata met ‘Radic di mont’

Frittata met ‘Radic di mont’

de wilde witlof van de bergen / OMELET MET LICHT BITTERE GROENTE – De Italiaans term laat zich moeilijk vertalen, want het woord ‘radic’ (=wortel) lijkt op radijs, maar het is meer een cichorei, een witlofachtige groente. ’Di mont’ duidt op de hoge bergen waar deze wilde groente geplukt wordt.
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 2 stronken witlof
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 ml melk
  • peper & zout
  • margarine of olie om te bakken

Instructies

  • Snij de witlof in kleine stukken.
  • Fruit in een afsluitbare pan de geperste knoflook en voeg de witlof toe.
  • Verlaag het vuur en laat de witlof beetgaar worden.
  • Mix ondertussen de eieren schuimig, voeg de melk en peper & zout naar smaak toe.
  • Verhoog het vuur en voeg het eimengsel toe, even snel doorroeren zodat de witlof goed verdeeld is.
  • Verlaag na ongeveer een halve minuut het vuur en sluit de pan af met een deksel.
  • Zodra na een paar minuten de bovenkant nét niet meer vloeibaar is, kun je de omelet omdraaien.
  • Om mislukking te voorkomen doe ik dat altijd door een groot bord op de pan de leggen, de pan tezamen met bord om te keren en dan voorzichtig de omelet vanaf het bord opnieuw in de pan te schuiven.
  • Nog even de andere kant aanbakken en klaar is je frittata.

Notities / Tips / Wijnadvies

Het iszeer onwaarschijnlijk dat Radic di mont verkrijgbaar is in Nederland en België. Witlof met de licht bittere smaak is een goed en betaalbaar alternatief.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ei
Land van herkomst Italië