Pompoensoep met feta en munt
AllerHande november 2003
Ingrediënten
- 1 ui gesnipperd
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 600 g pompoen in stukken
- 1 blikje tomatenpuree 70 g
- 1 eetlepel(s) honing
- 125 ml crème fraîche
- 750 ml kippenbouillon van tablet
- groene tabasco
- 200 g feta kaas
- ½ zakje verse munt à 25 g, fijngesneden
Instructies
- In soeppan op laag vuur ui in olie fruiten.
- Pompoen en tomatenpuree door ui mengen en 3 minuten meebakken.
- Honing en crème fraîche erdoor roeren.
- Bouillon in pan schenken en opnieuw aan de kook brengen.
- Vuur lager draaien en soep afgedekt 30 minuten zachtjes laten koken.
- Soep met staafmixer of in keukenmachine pureren.
- Pittig op smaak brengen met groene tabasco en zout.
- Soep in vier kommen scheppen.
- Feta erboven verkruimelen en munt over soep strooien.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatie:
De soep kan ook op smaak gebracht worden met rode tabasco, deze is echter scherper dan de groene variant.
De soep kan ook op smaak gebracht worden met rode tabasco, deze is echter scherper dan de groene variant.