Pompoensoep met feta en munt

AllerHande november 2003
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ui gesnipperd
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 600 g pompoen in stukken
  • 1 blikje tomatenpuree 70 g
  • 1 eetlepel(s) honing
  • 125 ml crème fraîche
  • 750 ml kippenbouillon van tablet
  • groene tabasco
  • 200 g feta kaas
  • ½ zakje verse munt à 25 g, fijngesneden

Instructies

  • In soeppan op laag vuur ui in olie fruiten.
  • Pompoen en tomatenpuree door ui mengen en 3 minuten meebakken.
  • Honing en crème fraîche erdoor roeren.
  • Bouillon in pan schenken en opnieuw aan de kook brengen.
  • Vuur lager draaien en soep afgedekt 30 minuten zachtjes laten koken.
  • Soep met staafmixer of in keukenmachine pureren.
  • Pittig op smaak brengen met groene tabasco en zout.
  • Soep in vier kommen scheppen.
  • Feta erboven verkruimelen en munt over soep strooien.

Notities / Tips / Wijnadvies

Variatie:
De soep kan ook op smaak gebracht worden met rode tabasco, deze is echter scherper dan de groene variant.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten / Soep