Pompoensoep met rijst

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 gram pompoenvlees
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ¼ liter kippenbouillon
  • peper zout, nootmuskaat
  • 75 gram rijst
  • 100 gram boter
  • 2 sneetjes witbrood
  • 2 deciliter water

Instructies

  • Snijd het pompoenvlees in blokjes en hak de ui en de knoflook fijn.
  • Breng de bouillon aan de kook en kook de groenten in 20 minuten gaar.
  • Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  • Breng intussen de rijst met 2 dl water aan de kook, zet, zodra het water kookt, het vuur lager en laat de rijst met het deksel op de pan in 15 minuten gaar worden.
  • Pureer het pompoenmengsel en roer er de rijst door.
  • Snijd de sneetjes brood in kleine blokjes en bak die onder voortdurend omscheppen in de helft van de boter krokant.
  • Roer de rest van de boter door de hete soep en serveer met de croûtons.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc Herst