Herfstige Pompoentaart met Ricotta en Feta

Pompoentaart met ricotta en feta

Herfstige Pompoentaart met Ricotta en Feta

Porties: 6
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rol vers quiche- en taartdeeg
  • 500 g pompoen in blokjes gesneden
  • Olijfolie
  • 2 theelepels tijmblaadjes
  • 1 rode ui in halve ringen gesneden
  • 125 g ricotta
  • 100 g Griekse of Bulgaarse yoghurt
  • 3 eieren
  • Peper en zout naar smaak
  • Boter om in te vetten
  • 6 eetlepels verkruimelde feta
  • 2 eetlepels geroosterde pompoenpitten
  • 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C en laat het deeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
  • Leg de blokjes pompoen op een bakplaat en besprenkel ze met olijfolie en tijm.
  • Bak ze ongeveer 30 minuten in de oven tot ze zacht zijn.
  • Bak de rode ui in wat olijfolie gedurende ongeveer 10 minuten tot deze zacht is.
  • Meng de ricotta, yoghurt en eieren en breng op smaak met peper en zout.
  • Rol het deeg uit, verwijder het bakpapier en leg het in een ingevette taartvorm.
  • Verdeel de gebakken pompoenblokjes en rode ui over het deeg en giet het eimengsel eroverheen.
  • Verdeel de verkruimelde feta over de taart.
  • Bak de taart onderin de oven gedurende 30-40 minuten tot hij goudbruin is.
  • Voeg de geroosterde pompoenpitten en pijnboompitten toe tijdens de laatste 15 minuten van de baktijd.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte rode wijn, zoals een Pinot Noir, vormt een goede combinatie met de herfstige smaken van deze pompoentaart.

Voedingswaarden

Calories: 340 kcal | koolhydraten: 22 g | Protein: 12 g | Vet: 23 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 4 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten / Taart