Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 rol vers quiche- en taartdeeg
- 500 g pompoen in blokjes gesneden
- Olijfolie
- 2 theelepels tijmblaadjes
- 1 rode ui in halve ringen gesneden
- 125 g ricotta
- 100 g Griekse of Bulgaarse yoghurt
- 3 eieren
- Peper en zout naar smaak
- Boter om in te vetten
- 6 eetlepels verkruimelde feta
- 2 eetlepels geroosterde pompoenpitten
- 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C en laat het deeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
- Leg de blokjes pompoen op een bakplaat en besprenkel ze met olijfolie en tijm.
- Bak ze ongeveer 30 minuten in de oven tot ze zacht zijn.
- Bak de rode ui in wat olijfolie gedurende ongeveer 10 minuten tot deze zacht is.
- Meng de ricotta, yoghurt en eieren en breng op smaak met peper en zout.
- Rol het deeg uit, verwijder het bakpapier en leg het in een ingevette taartvorm.
- Verdeel de gebakken pompoenblokjes en rode ui over het deeg en giet het eimengsel eroverheen.
- Verdeel de verkruimelde feta over de taart.
- Bak de taart onderin de oven gedurende 30-40 minuten tot hij goudbruin is.
- Voeg de geroosterde pompoenpitten en pijnboompitten toe tijdens de laatste 15 minuten van de baktijd.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn, zoals een Pinot Noir, vormt een goede combinatie met de herfstige smaken van deze pompoentaart.Voedingswaarden
Calories: 340 kcal | koolhydraten: 22 g | Protein: 12 g | Vet: 23 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 4 g