Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Instructies
- Maak de avond voordat je dit wilt gaan eten de marinade.
- Pel en snipper de ui, schil de wortelen en snijd ze in plakjes, plet de knoflook zonder deze te pellen.
- Ontvel de tomaten en snijd deze in kwarten.
- Snijd het vlees in blokjes.
- Doe de wijn in een grote kom, voeg daar het kruidentuiltje aan toe.
- Doe daar wat zout en peper bij.
- Doe er de groenten, spekreepjes en de stukken vlees bij.
- Meng alles goed door elkaar en sluit de kom af met huishoudfolie en zet minimaal 12 uur koel weg.
- De volgende dag.
- Haal het vlees en de spekjes uit de marinade en laat goed uitlekken in een zeef boven de marinade, zodat een maximale hoeveelheid van de marinade bewaart blijft.
- Verhit in een grote braadpan wat olijfolie en bak het vlees en de spekjes aan.
- Voeg de marinade met de groenten toe en laat 1,5 uur stoven.
- Zet het vuur uit en laat wat afkoelen.
- Zet dan nogmaals 1,5 uur stoven.
- Een half uur voor de eindtijd voeg dan de verkruimelde ontbijtkoek toe om de saus te binden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Heb je geen ontbijtkoek dan kun je de saus ook binden met 2 à 3 stukjes pure chocolade.