Provençaalse stoof van wild zwijn

Provençaalse stoof van wild zwijn

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 3 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg wildzwijn stoofvlees
  • 1 ltr rode wijn
  • 200 gram champignons
  • 3 wortellen
  • 2 uien
  • 200 gram spekreepjes
  • 1 kruidentuiltje laurier, tijm, rozemarijn
  • 3 tenen knoflook
  • 2 tomaten
  • olijfolie
  • zout
  • peper
  • 2 plakken ontbijtkoek

Instructies

  • Maak de avond voordat je dit wilt gaan eten de marinade.
  • Pel en snipper de ui, schil de wortelen en snijd ze in plakjes, plet de knoflook zonder deze te pellen.
  • Ontvel de tomaten en snijd deze in kwarten.
  • Snijd het vlees in blokjes.
  • Doe de wijn in een grote kom, voeg daar het kruidentuiltje aan toe.
  • Doe daar wat zout en peper bij.
  • Doe er de groenten, spekreepjes en de stukken vlees bij.
  • Meng alles goed door elkaar en sluit de kom af met huishoudfolie en zet minimaal 12 uur koel weg.
  • De volgende dag.
  • Haal het vlees en de spekjes uit de marinade en laat goed uitlekken in een zeef boven de marinade, zodat een maximale hoeveelheid van de marinade bewaart blijft.
  • Verhit in een grote braadpan wat olijfolie en bak het vlees en de spekjes aan.
  • Voeg de marinade met de groenten toe en laat 1,5 uur stoven.
  • Zet het vuur uit en laat wat afkoelen.
  • Zet dan nogmaals 1,5 uur stoven.
  • Een half uur voor de eindtijd voeg dan de verkruimelde ontbijtkoek toe om de saus te binden.

Notities / Tips / Wijnadvies

Heb je geen ontbijtkoek dan kun je de saus ook binden met 2 à 3 stukjes pure chocolade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Stoofpot / Wild