Provençaalse stoofschotel

Porties: 5
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olie
  • 150 gram bakbacon in reepjes
  • 750-850 gram rund- varkens- en/of lamsvlees in mooie stukken
  • 10 gehalveerde sjalotjes
  • 2-3 teentjes knoflook
  • 60 gram groene olijven zonder pit
  • 60 gram zwarte olijven zonder pit
  • 2-3 eetlepels kappertjes
  • 2 takjes tijm
  • 1 klein takje rozemarijn
  • 3 dl rode wijn

Instructies

  • Verhit de olie.
  • bak de bacon in 10 minuten krokant en schep hem uit de pan.
  • Bak het vlees in het achtergebleven vet in gedeelten rondom bruin en schep het uit pan.
  • Bak de sjalotjes en de knoflook in het achtergebleven vet zachtjes 5 minuten.
  • Schep de bacon en het vlees in de pan terug.
  • Voeg de groene en zwarte olijven, de kappertjes, de tijm, de rozemarijn, de wijn en zoveel water toe dat het vlees onder staat.
  • Dek de pan af en stoof het vlees in 2 uur op zacht vuur (of in de oven van 170°C) zachtjes gaar.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Stoofpot / Varkensvlees
Land van herkomst Frankrijk