Provençaalse tomaten

Provençaalse tomaten

Porties: 6 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 tomaten
  • 2 tenen knoflook
  • 2 eetlepel(s) peterselie gehakte
  • 3 eetlepel(s) paneermeel
  • 1 tl Provençaalse kruiden
  • zout
  • peper
  • 1 tl paprikapoeder
  • olijfolie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175°c
  • Snijd met een puntig mesje de kroontjes uit de tomaten.
  • Snijd de tomaten door de helft.
  • Leg de tomaten in een ovenschaal.
  • Bestrooi ze met wat zout en sprenkel er wat olijfolie over.
  • Meng in een kommetje paneermeel, de fijngesneden knoflook, peterselie, Provençaalse kruiden, peper en paprikapoeder.
  • Verdeel het mengsel over de tomaten en zet de schaal in de oven voor 25 à 30 minuten.
  • Dit is een bijgerecht en past goed bij bijvoorbeeld lamsvlees.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch