Verfijnde Pruimensoep met Mini Omeletjes

Pruimensoep met petite omelette

Verfijnde Pruimensoep met Mini Omeletjes

Geniet van deze elegante Pruimensoep met Mini Omeletjes als afsluiting van een speciale maaltijd!
Porties: 4
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor de pruimensoep:

  • 250 gram pruimen gewassen, ontpit en fijngesneden
  • 100 ml jus d’orange
  • 200 ml 10 jaar oude port
  • 1 kruidnagel
  • 1 pimentbes
  • ½ vanillestokje
  • ½ kaneelstokje
  • 25 gram suiker

Voor de mini omeletjes:

  • 4 plakjes cake
  • 4 bolletjes ijs
  • 2 eetlepels likeur naar smaak bijvoorbeeld Amaretto
  • 75 gram gepasteuriseerd eiwit
  • 40 gram suiker

Instructies

  • Kook de pruimen in de jus d’orange met suiker en de port gaar en laat afkoelen.
  • Pureer het geheel in een blender.
  • Doe de pruimensoep in een afgesloten stoomovenpan, voeg de kruiden toe en stoom in de stoomoven op 75°C gedurende 30 minuten.
  • Laat de soep afkoelen en verwijder de specerijen.
  • Bewaar de soep in de koelkast tot gebruik.
  • Voor de mini omeletjes: Steek met een ring (doorsnede 5 à 6 cm) cirkels uit de cake.
  • Besprenkel de cirkels met de likeur en leg op elk rondje een bolletje ijs.
  • Plaats de mini omeletjes direct in de vriezer.
  • Klop ondertussen het eiwit met de suiker stijf.
  • Verdeel het eiwitschuim over het ijs en de cake zodat deze volledig bedekt zijn.
  • Zet de mini omeletjes terug in de vriezer tot gebruik.
  • Om te serveren: Schenk wat pruimensoep in vier grote, diepe borden.
  • Brand het eiwitschuim van de mini omeletjes mooi goudbruin en plaats ze op de soep.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte dessertwijn, zoals een moscato d’asti, vormt een perfecte begeleiding bij dit fruitige en verfrissende dessert.

Voedingswaarden

Calories: 280 kcal | koolhydraten: 56 g | Protein: 4 g | Vet: 3 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 46 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Dessert – Nagerecht / Fruit
Geschikt voor Dieët: Zout arm