Verfijnde Pruimensoep met Mini Omeletjes
Geniet van deze elegante Pruimensoep met Mini Omeletjes als afsluiting van een speciale maaltijd!
Ingrediënten
Voor de pruimensoep:
- 250 gram pruimen gewassen, ontpit en fijngesneden
- 100 ml jus d’orange
- 200 ml 10 jaar oude port
- 1 kruidnagel
- 1 pimentbes
- ½ vanillestokje
- ½ kaneelstokje
- 25 gram suiker
Voor de mini omeletjes:
- 4 plakjes cake
- 4 bolletjes ijs
- 2 eetlepels likeur naar smaak bijvoorbeeld Amaretto
- 75 gram gepasteuriseerd eiwit
- 40 gram suiker
Instructies
- Kook de pruimen in de jus d’orange met suiker en de port gaar en laat afkoelen.
- Pureer het geheel in een blender.
- Doe de pruimensoep in een afgesloten stoomovenpan, voeg de kruiden toe en stoom in de stoomoven op 75°C gedurende 30 minuten.
- Laat de soep afkoelen en verwijder de specerijen.
- Bewaar de soep in de koelkast tot gebruik.
- Voor de mini omeletjes: Steek met een ring (doorsnede 5 à 6 cm) cirkels uit de cake.
- Besprenkel de cirkels met de likeur en leg op elk rondje een bolletje ijs.
- Plaats de mini omeletjes direct in de vriezer.
- Klop ondertussen het eiwit met de suiker stijf.
- Verdeel het eiwitschuim over het ijs en de cake zodat deze volledig bedekt zijn.
- Zet de mini omeletjes terug in de vriezer tot gebruik.
- Om te serveren: Schenk wat pruimensoep in vier grote, diepe borden.
- Brand het eiwitschuim van de mini omeletjes mooi goudbruin en plaats ze op de soep.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte dessertwijn, zoals een moscato d’asti, vormt een perfecte begeleiding bij dit fruitige en verfrissende dessert.Voedingswaarden
Calories: 280 kcal | koolhydraten: 56 g | Protein: 4 g | Vet: 3 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 46 g