Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 kg varkensfricandeau in 3 stukken gesneden
- 1 kleine ui gesneden
- 200 ml ketchup
- 4 eetlepel(s) basterdsuiker
- 3 eetlepel(s) azijn
- 2 eetlepel(s) stroop
- 1 eetlepel(s) mosterd
- 2 theelepel Thai sweet chili saus
- peper & zout
**
- 4 eetlepel(s) water
- 2 eetlepel(s) maizena
ook nodig:
Instructies
- Vet de slowcooker licht in.
- Leg het vlees onderin de cooker en bestrooi met zout en peper.
- Leg hier de uien bovenop.
- Meng alle andere ingrediënten tot aan ** en roer tot een gladde saus.
- Giet dit over het vlees.
- 7-8 uur op laag.
- Haal aan het eind van de gaartijd het vlees uit de cooker en trek het vlees uit elkaar.
- Giet alle saus in een pan en breng aan de kook op het fornuis.
- Maak de maizena aan met het water en voeg dit toe aan de saus.
- Laat enkele minuten doorkoken tot de saus goed is ingedikt.
- Doe het vlees terug in de slowcooker en giet de saus er over heen.
- Goed doorroeren zodat het vlees goed gemengd is met de saus.
- Laat nog heel even doorgaren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Heerlijk op een broodje of op een wrap.