Broccoli Delight

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 broccoli stronken
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 6 ansjovisfilets
  • 2 teentjes knoflook gepeld en gesnipperd
  • Rasp van ½ citroen
  • Sap van ½ sinaasappel
  • Zout naar smaak
  • Versgemalen zwarte peper naar smaak

Instructies

  • Snijd de roosjes van de broccolistronken.
  • Het lichte groen van de stronken kan ook gebruikt worden als het niet te taai is.
  • Bewaar de rest van de broccoli voor een heerlijke soep.
  • Stoom de broccoli tot deze gaar is.
  • Bak ondertussen de ansjovis en knoflook zacht in de olijfolie.
  • Zorg ervoor dat de ansjovis smelt zonder bruin te worden.
  • Voeg de gestoomde broccoli toe aan het ansjovis-knoflook mengsel.
  • Stamp het geheel tot puree met een aardappelstamper.
  • Als je een fijnere textuur wilt, kun je het ook pureren met een pureerzeef voor een verfijnd resultaat.
  • Voeg de citroenrasp en het sinaasappelsap toe aan de puree.
  • Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch