Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 400 gram kipfilet
- 3 paprika’s rood; groen; geel
- potje pesto of maak zelf pesto, klik hier voor het recept
- 500 gram verse pasta tagliatelle of papperdelle
- 2 tenen verse knoflook
- olijfolie om te serveren aan tafel
- olie om in te bakken
- 2 theelepel kippenbouillon poeder
- peper & zout
Instructies
- Snij de paprika’s in grove stukken en verwijder de zaadlijsten.
- Verdeel de stukken over een grote ovenschaal, bestrooi met peper & zout en giet er een paar scheuten olie over heen.
- Zet de schaal in de oven en bak de paprika’s in 20 minuten gaar. Halverwege de stukken omdraaien om verbranding te voorkomen.
- Bak de stukken kipfilet in olie, bestrooi met peper & zout en de kippenbouillon.
- Kook ondertussen de pasta gaar.
- Voeg pas de laatste twee minuten de geperste knoflooktenen toe aan de kip.
- Serveer op ieder bord eerst de pasta en giet er een scheut olijfolie overheen.
- Snij een inkeping in ieder stuk kipfilet en vul deze royaal met pesto.
- Leg verder op elk bord drie stukken paprika (van elke kleur een stuk, het oog wil ook wat…. ).
- Zet de overig pesto en overgebleven paprika op tafel.
Notities / Tips / Wijnadvies
Vergeet niet een fles goede olijfolie op tafel te zetten.