Quattro ‘P’:

viervoudig ‘P’: pasta, pesto, paprika en ……. prachtige kip recept 
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 gram kipfilet
  • 3 paprika’s rood; groen; geel
  • potje pesto of maak zelf pesto, klik hier voor het recept
  • 500 gram verse pasta tagliatelle of papperdelle
  • 2 tenen verse knoflook
  • olijfolie om te serveren aan tafel
  • olie om in te bakken
  • 2 theelepel kippenbouillon poeder
  • peper & zout

Instructies

  • Snij de paprika’s in grove stukken en verwijder de zaadlijsten.
  • Verdeel de stukken over een grote ovenschaal, bestrooi met peper & zout en giet er een paar scheuten olie over heen.
  • Zet de schaal in de oven en bak de paprika’s in 20 minuten gaar. Halverwege de stukken omdraaien om verbranding te voorkomen.
  • Bak de stukken kipfilet in olie, bestrooi met peper & zout en de kippenbouillon.
  • Kook ondertussen de pasta gaar.
  • Voeg pas de laatste twee minuten de geperste knoflooktenen toe aan de kip.
  • Serveer op ieder bord eerst de pasta en giet er een scheut olijfolie overheen.
  • Snij een inkeping in ieder stuk kipfilet en vul deze royaal met pesto.
  • Leg verder op elk bord drie stukken paprika (van elke kleur een stuk, het oog wil ook wat…. ).
  • Zet de overig pesto en overgebleven paprika op tafel.

Notities / Tips / Wijnadvies

Vergeet niet een fles goede olijfolie op tafel te zetten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Pasta
Land van herkomst Italië