Quesadilla met gehakt

Quesadilla met gehakt

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 grote vleestomaat gehalveerd
  • 450 g mager rundergehakt
  • 2 el paneermeel
  • 2 tl Mexicaanse kruiden
  • 3 bosuitjes fijngehakt
  • 100 g geraspte kaas belegen
  • 4 wraptortilla’s 25 cm
  • 1 el olijfolie

Instructies

  • Schep de zaadjes uit de tomaat en snijd de tomaat in kleine blokjes.
  • Meng het gehakt met het paneermeel, de Mexicaanse kruiden, bosui, stukjes tomaat en naar smaak zout en peper. Zorg ervoor dat het kruimelig blijft.
  • Bestrijk 1 tortilla met olie en leg deze met de oliekant naar beneden op een plank. Strooi een 1/4 deel van de kaas op de tortilla.
  • Strooi de helft van het gehakt erop en strooi er weer 1/4 deel van de kaas op.
  • Leg er een tortilla op en druk het geheel aan.
  • Bestrijk de tortilla dun met olie. Maak zo nog een quesadilla.
  • Zet een ruime koekenpan op het vuur.
  • Leg er een quesadilla in en leg een deksel (die kleiner is dan de pan!) op de quesadilla.
  • Bak de quesadilla op een laag vuur ca. 8 minuten.
  • Keer hem met behulp van de deksel en bak de andere kant ca. 5 minuten.
  • Houd de quesadilla in een op 75 °C voorverwarmde oven warm en bak de
  • tweede quesadilla.
  • Of gebruik 2 koekenpannen en bak ze tegelijkertijd.
  • Snijd de quesadillas elk in 4 stukken en verdeel ze over 4 borden.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met een ijsbergsalade met avocado en koriander.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees
Land van herkomst Mexico