Quesadilla met gehakt
Ingrediënten
- 1 grote vleestomaat gehalveerd
- 450 g mager rundergehakt
- 2 el paneermeel
- 2 tl Mexicaanse kruiden
- 3 bosuitjes fijngehakt
- 100 g geraspte kaas belegen
- 4 wraptortilla’s 25 cm
- 1 el olijfolie
Instructies
- Schep de zaadjes uit de tomaat en snijd de tomaat in kleine blokjes.
- Meng het gehakt met het paneermeel, de Mexicaanse kruiden, bosui, stukjes tomaat en naar smaak zout en peper. Zorg ervoor dat het kruimelig blijft.
- Bestrijk 1 tortilla met olie en leg deze met de oliekant naar beneden op een plank. Strooi een 1/4 deel van de kaas op de tortilla.
- Strooi de helft van het gehakt erop en strooi er weer 1/4 deel van de kaas op.
- Leg er een tortilla op en druk het geheel aan.
- Bestrijk de tortilla dun met olie. Maak zo nog een quesadilla.
- Zet een ruime koekenpan op het vuur.
- Leg er een quesadilla in en leg een deksel (die kleiner is dan de pan!) op de quesadilla.
- Bak de quesadilla op een laag vuur ca. 8 minuten.
- Keer hem met behulp van de deksel en bak de andere kant ca. 5 minuten.
- Houd de quesadilla in een op 75 °C voorverwarmde oven warm en bak de
- tweede quesadilla.
- Of gebruik 2 koekenpannen en bak ze tegelijkertijd.
- Snijd de quesadillas elk in 4 stukken en verdeel ze over 4 borden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met een ijsbergsalade met avocado en koriander.