Quiche met Roquefort

Lauwwarme quiche met Roquefort geserveerd op een houten plank, met een frisse rucolasalade ernaast en een knapperige goudbruine korst.

Quiche met Roquefort

Een romige quiche met de intense smaak van Roquefort, perfect voor een smaakvolle maaltijd of lunch.
Porties: 6
Bereidingstijd: 50 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

Voor het deeg:

  • 300 g bloem
  • 200 g boter
  • 1 ei
  • 2 el melk
  • Snufje zout

Voor de vulling:

  • 4 eieren
  • 300 ml melk
  • 300 ml room
  • 150 g Roquefort
  • Peper

Instructies

  • Kneed bloem, boter, ei, melk en zout snel tot een deeg en laat 1 uur rusten in de koelkast.
  • Rol uit en bekleed een ingevette taartvorm.
  • Prik gaatjes in het deeg en bak 10 minuten voor op 180°C.
  • Verkruimel de Roquefort over de bodem.
  • Klop eieren met melk, room en peper en giet over de kaas.
  • Bak 30 minuten in een middelmatig warme oven (180°C).
  • Laat 10 minuten afkoelen en serveer lauw.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Lekker met een frisse rucolasalade.
Wijnadvies:

Voedingswaarden

Calories: 420 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 12 g | Vet: 30 g | Zout: 1.3 g | Sugar: 3 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hartige taart / Kaas
Land van herkomst Frankrijk
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch