Rable de lievre friandine

Hazerug friandine
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 hazeruggen
  • 2 hazelevers
  • 1 kg bladerdeeg
  • 100 gram ganzeleverpastei
  • 100 gram boter
  • 500 gram champignons
  • 1 deciliter slagroom
  • 3 deciliter roomsaus
  • 1 liter wildbouillon
  • peper
  • zout
  • Bereiden
  • Reduceer de wildbouillon tot 1 dl.
  • Maak de champignons schoon en hak ze fijn.
  • Smelt 50 gram boter in een grote ovenvaste schaal leg hier de hazeruggen in en zet ze 12 minuten in een oven van 200 graden C.
  • Smelt de rest van de boter en sauteer hierin de champignons totdat het losgelaten vocht verdampt is.
  • Druk de levers door een zeef en voeg ze bij de champignons.
  • Doe hetzelfde met de ganzeleverpastei.

Instructies

  • Reduceer de wildbouillon tot 1 dl.
  • Maak de champignons schoon en hak ze fijn.
  • Smelt 50 gram boter in een grote ovenvaste schaal, leg hier de hazeruggen in en zet ze 12 minuten in een oven van 200 graden C.
  • Smelt de rest van de boter en sauteer hierin de champignons totdat het losgelaten vocht verdampt is.
  • Druk de levers door een zeef en voeg ze bij de champignons.
  • Doe hetzelfde met de ganzeleverpastei.
  • Roer goed en warm nog even door.
  • Haal de hazeruggen uit de oven, snij de filets van de ruggen.
  • Smeer het champignonmengsel op de plaats van de filets.
  • Snij de filets in escalopes en leg ze terug in de ruggen.
  • Leg een rug op een stuk bladerdeeg, bedek ze met een ander stuk bladerdeeg.
  • Schuif ze nog 30 minuten in de oven van 200 graden C.
  • Zorg ervoor dat nu de roomsaus klaar is.
  • Meng daar de gereduceerde wildboullon door en de slagroom, laat nog even koken en serveer ze in een sauskom bij de hazeruggen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Wild
Land van herkomst Frankrijk