Radicchio di Treviso – het rode neefje van de witlof

Radicchio di Treviso

het rode neefje van de witlof
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Instructies

  • Ik splitste de stronken in kleinere stukken en bestrooide ze met gemalen peper, geen zout omdat de spek al zout genoeg is.
  • Omwikkelen met de ontbijtspek en daarna 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
  • Na 10 minuten heb ik de stronkjes omgedraaid.

Notities / Tips / Wijnadvies

De Italiaanse Radicchio komt voort uit de familie van de witlof en heeft prachtige rood-witte bladeren. Rauw heerlijk in de salade, maar ook verwerkt in een risotto of gebakken. Wat te denken van omwikkeld met ontbijtspek en dan grillen of bakken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Varkensvlees
Land van herkomst Italië