Raita 4

Raita 4

Indische yoghurtsalade
Porties: 6 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 komkommer
  • 1 rode paprika
  • 2 takjes peterselie
  • 1 takje groene selderij met blaadjes
  • 4 takjes koriander
  • 4 deciliter Bulgaarse yoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • 1 mespunt chilipoeder of cayenne
  • 1 mespunt kardemompoeder
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • peper
  • zout

Instructies

  • Was de komkommer en snijd hem in kleine blokjes.
  • Maak de paprika schoon, verwijder de zaadlijsten en de pitjes en snijd hem in kleine stukjes.
  • Reinig de selderijstengel en snijd hem in blokjes.
  • Hak de groene kruiden samen met de selderijblaadjes fijn.
  • Roer al deze ingrediënten onder de yoghurt en pers er het knoflookteentje over.
  • Breng op smaak met het chili-, kerrie- en kardemompoeder, peper en zout.
  • Laat minstens een half uur trekken in de koelkast alvorens op te dienen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Dit slaatje past uitstekend bij tandoori kip, gevogelte of lamsvlees op de
barbecue.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Salade / Zuivel
Land van herkomst India
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch