Raita 3
Yoghurt met komkommer of tomaat
Ingrediënten
- 2,5 dl yoghurt
- 8 centimeter komkommer of 2 middelgrote tomaten
- snuf zout
- ½ theelepel zwarte peper versgemalen
- snuf chilipoeder
Instructies
- Doe de yoghurt in een serveerkom; verdun zo nodig met een beetje melk.
- Snijd de komkommer overlangs in dunne repen.
- Snijd tomaten in 6-8 parten
- Meng de komkommer of tomaten door de yoghurt en bestrooi met zout en peper. Zet afgedekt 1½ uur in de koelkast.
- Bestrooi vlak voor het serveren met chilipoeder.
- Doe de yoghurt in een serveerkom; verdun zo nodig met een beetje melk.
- Snijd de komkommer overlangs in dunne repen. (Snijd tomaten in 6-8 parten).
- Meng de komkommer of tomaten door de yoghurt en bestrooi met zout en peper.
- Zet afgedekt 1½ uur in de koelkast. Bestrooi vlak voor het serveren met
Notities / Tips / Wijnadvies
Raita is een van de belangrijkste bijgerechten, daar het een tegenwicht biedt aan hete kruiderijen.
Hoewel dit recept komkommer of tomaten vraagt, kunt u ook experimenteren met koude blokjes gekookte aardappel of fijngehakte (bos)uien. Serveer met Beignets van kikkererwtenmeel/Pakora’s.
Het is belangrijk dat de yoghurt dun is: de ideale consistentie is die van warme, vloeibare vla.
Hoewel dit recept komkommer of tomaten vraagt, kunt u ook experimenteren met koude blokjes gekookte aardappel of fijngehakte (bos)uien. Serveer met Beignets van kikkererwtenmeel/Pakora’s.
Het is belangrijk dat de yoghurt dun is: de ideale consistentie is die van warme, vloeibare vla.