Raita 3

Yoghurt met komkommer of tomaat
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2,5 dl yoghurt
  • 8 centimeter komkommer of 2 middelgrote tomaten
  • snuf zout
  • ½ theelepel zwarte peper versgemalen
  • snuf chilipoeder

Instructies

  • Doe de yoghurt in een serveerkom; verdun zo nodig met een beetje melk.
  • Snijd de komkommer overlangs in dunne repen.
  • Snijd tomaten in 6-8 parten
  • Meng de komkommer of tomaten door de yoghurt en bestrooi met zout en peper. Zet afgedekt 1½ uur in de koelkast.
  • Bestrooi vlak voor het serveren met chilipoeder.
  • Doe de yoghurt in een serveerkom; verdun zo nodig met een beetje melk.
  • Snijd de komkommer overlangs in dunne repen. (Snijd tomaten in 6-8 parten).
  • Meng de komkommer of tomaten door de yoghurt en bestrooi met zout en peper.
  • Zet afgedekt 1½ uur in de koelkast. Bestrooi vlak voor het serveren met

Notities / Tips / Wijnadvies

Raita is een van de belangrijkste bijgerechten, daar het een tegenwicht biedt aan hete kruiderijen.
Hoewel dit recept komkommer of tomaten vraagt, kunt u ook experimenteren met koude blokjes gekookte aardappel of fijngehakte (bos)uien.
Serveer met Beignets van kikkererwtenmeel/Pakora’s.
Het is belangrijk dat de yoghurt dun is: de ideale consistentie is die van warme, vloeibare vla.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Salade / Zuivel
Land van herkomst India
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch