Ratatouille 2 van Astrid Veltman
Ingrediënten
Instructies
- Was de aubergines, courgettes en paprika’s.
- Snijd de aubergines, met schil, in grove stukken en de courgettes in dunne plakjes.
- Verwijder het zaad en de zaadlijsten van de paprika’s en snijd ze eveneens in stukjes.
- Verhit de boter en olijfolie in een braadpan en fruit hierin de ui en de knoflook.
- Voeg de stukken aubergine, paprika en plakjes courgette toe en laat ze 5 minuten bakken.
- Voeg daarna de stukjes gepelde tomaat, met het sap, de basilicum, marjolein en koriander toe.
- Breng op smaak met zout en zwarte peper.
- Laat alles 40 minuten sudderen of tot de groenten gaar zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wilt u dit gerecht wat pittiger laten smaken, voeg dan 1 of 2 rode pepertjes of 1 theelepel sambal toe.