Ratatouille 2 van Astrid Veltman

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 aubergine
  • 4 courgettes
  • 1 grote paprika
  • 1 grote paprika
  • 2 eetlepel(s) boter
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 2 grote rode ui
  • 2 grote knoflook
  • 1 blik tomaat (400 gr)
  • 1 theelepel basilicum
  • ½ eetlepel(s) fijngehakte marjolein. of 1 theelepel gedroogde
  • zout
  • peper

Instructies

  • Was de aubergines, courgettes en paprika’s.
  • Snijd de aubergines, met schil, in grove stukken en de courgettes in dunne plakjes.
  • Verwijder het zaad en de zaadlijsten van de paprika’s en snijd ze eveneens in stukjes.
  • Verhit de boter en olijfolie in een braadpan en fruit hierin de ui en de knoflook.
  • Voeg de stukken aubergine, paprika en plakjes courgette toe en laat ze 5 minuten bakken.
  • Voeg daarna de stukjes gepelde tomaat, met het sap, de basilicum, marjolein en koriander toe.
  • Breng op smaak met zout en zwarte peper.
  • Laat alles 40 minuten sudderen of tot de groenten gaar zijn.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wilt u dit gerecht wat pittiger laten smaken, voeg dan 1 of 2 rode pepertjes of 1 theelepel sambal toe.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten