Ravani

(Grieks gebak)
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 75 gram zelfrijzend bakmeel
  • 50 gram boter
  • 5 eetlepels suiker
  • 5 eetlepels amandelen
  • 4 eetlepels honing
  • 50 gram griesmeel
  • 4 ei
  • 2 theelepels citroen
  • 2 eetlepels citroensap

Instructies

  • Zeef het bakmeel in een kom en schep het griesmeel er zo luchtig mogelijk door.
  • Roer de boter zacht en klop er één voor één de eidooiers door.
  • Voeg de suiker en de citroenrasp toe en blijf kloppen tot een luchtig mengsel is verkregen.
  • Klop in een andere kom de eiwitten stijf.
  • Bestrijk de wanden en de bodem van een taartvorm met boter.
  • Schep het mengsel van bakmeel en griesmeel zo luchtig mogelijk door het eidooiermengsel en spatel er daarna de eiwitten en de amandelen door.
  • Doe het geheel over in de vorm en strijk het oppervlak glad.
  • Bak de taart op het rooster iets onder het midden in een op 175°C voorverwarmde oven; reken op een baktijd van 55-60 minuten.
  • Maak intussen de honing warm en voeg, vlak voor het gebruik, het citroensap en 1 eetlepel water toe.
  • Stort de taart op een taartrooster en schenk het hete honingmengsel er langzaam over.
  • Laat de taart koud worden en verdeel hem in stukken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Griesmeel kunt u eventueel door zelfrijzend bakmeel vervangen. Dit resulteert in een luchtigere taart.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gebak
Land van herkomst Griekenland