Ravani
(Grieks gebak)
Ingrediënten
- 75 gram zelfrijzend bakmeel
- 50 gram boter
- 5 eetlepels suiker
- 5 eetlepels amandelen
- 4 eetlepels honing
- 50 gram griesmeel
- 4 ei
- 2 theelepels citroen
- 2 eetlepels citroensap
Instructies
- Zeef het bakmeel in een kom en schep het griesmeel er zo luchtig mogelijk door.
- Roer de boter zacht en klop er één voor één de eidooiers door.
- Voeg de suiker en de citroenrasp toe en blijf kloppen tot een luchtig mengsel is verkregen.
- Klop in een andere kom de eiwitten stijf.
- Bestrijk de wanden en de bodem van een taartvorm met boter.
- Schep het mengsel van bakmeel en griesmeel zo luchtig mogelijk door het eidooiermengsel en spatel er daarna de eiwitten en de amandelen door.
- Doe het geheel over in de vorm en strijk het oppervlak glad.
- Bak de taart op het rooster iets onder het midden in een op 175°C voorverwarmde oven; reken op een baktijd van 55-60 minuten.
- Maak intussen de honing warm en voeg, vlak voor het gebruik, het citroensap en 1 eetlepel water toe.
- Stort de taart op een taartrooster en schenk het hete honingmengsel er langzaam over.
- Laat de taart koud worden en verdeel hem in stukken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Griesmeel kunt u eventueel door zelfrijzend bakmeel vervangen. Dit resulteert in een luchtigere taart.