Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- teppanyaki
Ingrediënten
- 200 gram sugar snaps
- 200 gram udon noedels
- 2 paprika's
- 1 courgette
- Zonnebloemolie
- 1 avocado
- 1 bosje lente-uitjes
- 125 gram taugé
- 100 ml zoete chilisaus
- 150 ml tomatenketchup
- 24 gamba's schoongemaakt en darmkanaal verwijderd
- 4 teentjes knoflook gehakt
- 2 eetlepels gebakken uitjes
- 2 eetlepels cashewnoten
Instructies
Wokgerecht:
- Blancheer de sugar snaps gedurende ongeveer 4 minuten in ruim kokend water met een snufje zout.
- Dep ze daarna droog.
- Kook de udon noedels gedurende ongeveer 2 minuten in hetzelfde kokende water tot ze zacht zijn.
- Spoel ze af met koud water om plakken te voorkomen.
- Snijd de paprika's in blokjes na het verwijderen van de zaadlijsten.
- Maak plakjes en schuine reepjes van de courgette.
- Snijd ook de avocado in blokjes en de lente-uitjes in ringetjes.
- Verhit een beetje zonnebloemolie in een wok en roerbak de courgette, paprika en sugar snaps gedurende 2 minuten.
- Voeg de taugé, noedels, lente-uitjes en avocado toe.
- Bak kort mee en blus alles af met zoete chilisaus en tomatenketchup.
Knoflookgamba’s:
- Maak de gamba's schoon, verwijder het pantser en het darmkanaal van de staart.
- Pel en hak de knoflook fijn.
- Verhit een beetje zonnebloemolie op een teppanyaki-plaat of in een koekenpan.
- Fruit de gehakte knoflook gedurende ongeveer 3 minuten.
- Bak de gamba's om en om gedurende ongeveer 4 minuten tot ze nog net glazig zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de knoflookgamba's boven op de wokschotel en garneer het geheel met gebakken uitjes en cashewnoten voor een knapperige en heerlijke finishing touch.