Pittige bonenchili met rundvlees en drie bonensoorten
Een goedgevulde chili bomvol smaak, boordevol groenten en drie soorten bonen. Perfect voor koude dagen of als stevig comfortfood.
Ingrediënten
- 1 paprika
- 1 ui
- 2 tl gehaktkruiden zonder zout
- 200 g haricots verts geblancheerd
- 250 g soepgroenten grof
- 3 el olijfolie of zonnebloem-/maïsolie
- 3 tl chilipoeder
- 400 g kidneybonen uit blik
- 400 g mager rundergehakt
- 500 g tomatenpulp uit pak
- 700 g kapucijners uit pot
Instructies
- Laat de kidneybonen, haricots verts en kapucijners uitlekken.
- Verwijder de zaadjes uit de paprika en snijd in blokjes.
- Pel de ui en snijd ook in blokjes.
- Verhit de olie in een hapjespan.
- Bak het gehakt met chilipoeder en gehaktkruiden 5 minuten rul.
- Voeg de soepgroenten, paprika en ui toe en bak 3 minuten mee.
- Voeg de bonen en haricots verts toe.
- Voeg de tomatenpulp toe en roer goed door.
- Laat alles nog 5 minuten zachtjes pruttelen.
- Proef en voeg eventueel extra chilipoeder toe naar smaak.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een frisse tomatensalade of wat knapperig (mais)brood om mee te dippen.
Wijnadvies:
Drink hierbij een krachtige rode wijn zoals een Malbec of een kruidige Shiraz.
Voedingswaarden
Calories: 489 kcal | koolhydraten: 38 g | Protein: 34 g | Vet: 22 g | Zout: 1 g | Sugar: 9 g