Pittige bonenchili met rundvlees en drie bonensoorten

Mexicaanse bonenschotel met rundergehakt en drie soorten bonen, geserveerd als een rijke bonenchili met rundvlees in een rustieke schaal, omringd door paprika, ui en chilipeper – een smaakvol chili met bonen recept en het perfecte comfortfood voor de herfst.

Pittige bonenchili met rundvlees en drie bonensoorten

Een goedgevulde chili bomvol smaak, boordevol groenten en drie soorten bonen. Perfect voor koude dagen of als stevig comfortfood.
Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 paprika
  • 1 ui
  • 2 tl gehaktkruiden zonder zout
  • 200 g haricots verts geblancheerd
  • 250 g soepgroenten grof
  • 3 el olijfolie of zonnebloem-/maïsolie
  • 3 tl chilipoeder
  • 400 g kidneybonen uit blik
  • 400 g mager rundergehakt
  • 500 g tomatenpulp uit pak
  • 700 g kapucijners uit pot

Instructies

  • Laat de kidneybonen, haricots verts en kapucijners uitlekken.
  • Verwijder de zaadjes uit de paprika en snijd in blokjes.
  • Pel de ui en snijd ook in blokjes.
  • Verhit de olie in een hapjespan.
  • Bak het gehakt met chilipoeder en gehaktkruiden 5 minuten rul.
  • Voeg de soepgroenten, paprika en ui toe en bak 3 minuten mee.
  • Voeg de bonen en haricots verts toe.
  • Voeg de tomatenpulp toe en roer goed door.
  • Laat alles nog 5 minuten zachtjes pruttelen.
  • Proef en voeg eventueel extra chilipoeder toe naar smaak.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met een frisse tomatensalade of wat knapperig (mais)brood om mee te dippen.
Wijnadvies:
Drink hierbij een krachtige rode wijn zoals een Malbec of een kruidige Shiraz.

Voedingswaarden

Calories: 489 kcal | koolhydraten: 38 g | Protein: 34 g | Vet: 22 g | Zout: 1 g | Sugar: 9 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Rundvlees / Stoofpot
Land van herkomst Mexico
Jaargetijde: Herfst