Klassieke boter-cake met vier gelijke delen

Luchtige boter cake met een goudbruine korst in een bakvorm op een rustieke tafel, omringd door ingrediënten als boter, suiker, bloem en eieren – een klassieke 4/4 cake, eenvoudig te maken en perfect als basis cake recept.

Klassieke boter-cake met vier gelijke delen

Een luchtige en rijke klassieke cake met gelijke hoeveelheden boter, suiker, meel en eieren. Perfect als basis of bij de koffie.
Porties: 10 plakken
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 g kristalsuiker
  • 250 g ongezouten boter
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 4 eieren

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 tot 200 °C.
  • Vet een cakevorm in met boter of bakspray.
  • Smelt de boter op laag vuur.
  • Meng de gesmolten boter met de kristalsuiker in een kom.
  • Voeg de eieren toe en klop het mengsel luchtig.
  • Zeef het zelfrijzend bakmeel boven de kom.
  • Roer alles door tot een glad beslag zonder klontjes.
  • Giet het beslag in de ingevette cakevorm.
  • Bak de cake 30-40 minuten in de oven, tot een prikker er schoon uitkomt.
  • Laat de cake afkoelen in de vorm voordat je hem eruit haalt.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Heerlijk met een likje roomboter of een laagje jam. Ook lekker als basis voor taart met topping.
Wijnadvies:
Serveer met een glaasje zoete dessertwijn of een milde muskaatwijn voor een verfijnde combinatie.

Voedingswaarden

Calories: 368 kcal | koolhydraten: 39 g | Protein: 5 g | Vet: 21 g | Zout: 0 g | Sugar: 22 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Basisrecept / Cake
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden