Aalbessen Vlaai Gelei
Naar een oud recept /Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Ingrediënten
- 250 g verse aalbessen
- 500 ml water
- 2 g visgelatine
- 100 g suiker
- 1 kaneelstokje
Instructies
- Spoel de aalbessen af onder koud water en laat ze uitlekken.
- Breng het water aan de kook in een pan.
- Voeg de aalbessen, visgelatine en suiker toe.
- Roer goed door.
- Voeg het kaneelstokje toe aan het mengsel en laat het geheel op middelhoog vuur koken totdat de bessen zacht zijn en de suiker is opgelost.
- Dit duurt meestal ongeveer 10-15 minuten.
- Verwijder het kaneelstokje en pureer het mengsel met een staafmixer of in een blender tot een gladde massa.
- Plaats een fijne zeef of kaasdoek over een kom en giet het mengsel erdoorheen om de gelei van de zaden en schillen te scheiden.
- Druk met de achterkant van een lepel om alle vloeistof eruit te persen.
- Giet de gelei in een glazen pot of kom en laat het volledig afkoelen.
- Zet het dan minstens een paar uur in de koelkast om op te stijven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de Aalbessen Vlaai Gelei op een schotel als dessert of als topping voor bijvoorbeeld pannenkoeken of ijs.