Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 varkensfricandeau
- 50 g boter
- 1 deciliter rode wijn
- 1 eetlepel mosterd
- 2 plakken belegen kaas
- 0,5 deciliter crème fraîche
- 2 plakken beenham
- 2 plakken spianata romana
- 1 eetlepel tapenade
- 2 plakken brie
- 1 eetlepel kruidenboter
- 2 plakken rauwe ham
- 10 sneetjes casino wit
- Sla
- Cherrytomaatjes
Instructies
- Omwikkel de fricandeau met een netje om zijn vorm te behouden tijdens het braden.
- Verhit de boter in een pan en bak de fricandeau aan alle kanten bruin.
- Voeg de rode wijn toe en laat het geheel 45 minuten stoven.
- Haal het vlees uit de pan en laat het afkoelen.
- Snijd het vervolgens in plakken van ongeveer 0,5 centimeter dik.
- Voor de tapenade: pureer 50 gram zwarte olijven, 2 ansjovisfilets, 1 theelepel kappertjes, 1 eetlepel olijfolie, 1 hardgekookt ei en 2 basilicumblaadjes.
- Voor de kruidenboter: meng 25 gram zachte boter, 1 eetlepel citroensap, 1 eetlepel gehakte tuinkruiden, zout en peper.
- Maak een paprikapuree door blokjes rode paprika en tomaat in 1 eetlepel olijfolie te koken en het geheel te pureren.
- Snijd het brood en het beleg in dezelfde grootte als de plakken fricandeau.
- Rooster de sneetjes brood en beleg ze per twee met de volgende combinaties:
- Mosterd, belegen kaas en een plak fricandeau
- Crème fraîche, beenham en een plak fricandeau
- Spianata romana en een plak fricandeau
- Tapenade, brie en een plak fricandeau
- Kruidenboter, rauwe ham en een plak fricandeau
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de belegde sandwiches op een platte schaal en garneer met gemengde sla en cherrytomaatjes.