Aardappel cordon bleus
Ingrediënten
- 6 grote aardappelen van ongeveer gelijke grootte
- Zout
- Versgemalen peper
- 200 gr Kernhem kaas
- 1 el grove mosterd
- 150 gr ham
- 4 el bloem
- 2 eieren
- 40 gr cornflakes
- Boter
Instructies
- Snijd de aardappelen overlangs in plakken van 1 cm dikte (gebruik de bolle kantjes niet).
- Kook ze gedurende 5 minuten voor in weinig water met zout en giet ze vervolgens af.
- Snijd de Kernhem kaas in plakken van 1 cm dik en vervolgens op het formaat van de aardappelplakken.
- Omwikkel elke plak kaas met een plak ham en leg deze tussen twee aardappelplakken; druk goed aan.
- Haal de pakketjes achtereenvolgens door de bloem, het losgeklopte ei en de geplette cornflakes.
- Bak de pakketjes in boter tot ze goudbruin zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze Aardappel Cordon Bleus met worteltjes en vis of kip voor een heerlijke maaltijd.