Aardappel cordon bleus

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 6 grote aardappelen van ongeveer gelijke grootte
  • Zout
  • Versgemalen peper
  • 200 gr Kernhem kaas
  • 1 el grove mosterd
  • 150 gr ham
  • 4 el bloem
  • 2 eieren
  • 40 gr cornflakes
  • Boter

Instructies

  • Snijd de aardappelen overlangs in plakken van 1 cm dikte (gebruik de bolle kantjes niet).
  • Kook ze gedurende 5 minuten voor in weinig water met zout en giet ze vervolgens af.
  • Snijd de Kernhem kaas in plakken van 1 cm dik en vervolgens op het formaat van de aardappelplakken.
  • Omwikkel elke plak kaas met een plak ham en leg deze tussen twee aardappelplakken; druk goed aan.
  • Haal de pakketjes achtereenvolgens door de bloem, het losgeklopte ei en de geplette cornflakes.
  • Bak de pakketjes in boter tot ze goudbruin zijn.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer deze Aardappel Cordon Bleus met worteltjes en vis of kip voor een heerlijke maaltijd.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Kaas / Varkensvlees