Aardappel-Courgettetaart uit de Oven met Kaas
Een hartige en smaakvolle aardappeltaart, opgebouwd in lagen met dunne plakjes aardappel, courgette en een romig kruidenmengsel. Perfect als bijgerecht bij de maaltijd.
Ingrediënten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Schil de aardappels en de courgette.
- Snijd ze daarna in dunne plakjes.
- Pers de knoflook en meng deze samen met het zout, peper, peterselie en oregano door de room.
- Vet de taartvorm grondig in met boter.
- Leg de plakjes aardappel en courgette om en om in de taartvorm, beginnend met een laag aardappels.
- Besprenkel elke laag met het roommengsel en wat extra zout en peper.
- Strooi ook telkens wat geraspte kaas over de laag.
- Dek de taartvorm af met zilverfolie en zet hem in de voorverwarmde oven.
- Bak de taart 60 minuten, verwijder daarna de folie en bak hem nog goudbruin.
- Garneer de taart na het bakken met fijngehakte bosuitjes en in plakjes gesneden radijsjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de taart warm, direct uit de oven, als bijgerecht bij vlees of vis.Wijnadvies:
Een volle witte wijn, zoals een Chardonnay, past goed bij de romige smaak van de taart en de kaas.Voedingswaarden
Calories: 650 kcal | koolhydraten: 70 g | Protein: 20 g | Vet: 30 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 5 g