Hartige curryquiche met aardappel, prei en kokos

Kruidige curryquiche met aardappel, prei en spek, gebakken in een goudbruine hartige taartbodem met romige vulling van kokosmelk – een quiche met oosterse twist, perfect als herfstig hartige taart recept.

Hartige curryquiche met aardappel, prei en kokos

Een kruidige en romige quiche met spekjes, aardappel, kokos en curry. Comfortfood met een oosters tintje, perfect voor de herfst.
Porties: 6
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 blik kokoscrème met koriander 80 g
  • 1 pakje kokosmelk 300 ml, romig
  • 2 grote preien in ringen
  • 3 grote aardappels in plakjes
  • 4 eieren
  • 6 plakjes deeg voor hartige taart
  • 75 g belegen kaas geraspt
  • Currypasta naar smaak
  • 250 g spekreepjes duobakje
  • Boter voor invetten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Vet de quichevorm in met boter.
  • Laat het deeg ontdooien en bekleed de quichevorm ermee.
  • Verwarm een braadpan en bak de spekreepjes 3 minuten uit.
  • Voeg de prei en aardappelplakjes toe en bak 4 minuten mee.
  • Roer er currypasta naar smaak doorheen.
  • Meng in een kom de kokosmelk, kokoscrème, eieren en geraspte kaas.
  • Schep het prei-aardappelmengsel in de quichevorm.
  • Giet het eimengsel er gelijkmatig overheen.
  • Bak de quiche in het midden van de oven in 30 minuten goudbruin en gaar.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met een frisse komkommersalade of yoghurtdip met munt voor een fris contrast.
Wijnadvies:
Heerlijk met een gekoelde Pinot Gris of een milde Chardonnay met lichte houtrijping.

Voedingswaarden

Calories: 462 kcal | koolhydraten: 28 g | Protein: 18 g | Vet: 31 g | Zout: 1 g | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Curry's / Hartige taart / Varkensvlees
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Herfst