Aardappel-doperwten soep met crème fraîche

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gr aardappelen in stukken gesneden
  • 7 ½ dl groentebouillon
  • 250 gr diepvriesdoperwten
  • 1 dl crème fraîche
  • Zout en peper naar smaak
  • Bieslook kervel en waterkers voor garnering

Instructies

  • Kook de aardappelen in 7 1/2 dl groentebouillon gedurende 20 minuten.
  • Voeg de diepvries doperwten toe en kook ze de laatste 5 minuten mee.
  • Pureer de soep en zeef deze om een gladde textuur te krijgen.
  • Breng de soep opnieuw aan de kook.
  • Voeg 1 dl crème fraîche toe en breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de soep over borden en schep in elk bord 1 eetlepel crème fraîche.
  • Garneer met bieslook, kervel en waterkers.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de aardappel-doperwten soep met crème fraîche als verfijnd voorgerecht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Soep / Voorgerechten
Feestdagen etc Kerst