Aardappel-doperwten soep met crème fraîche
Ingrediënten
- 500 gr aardappelen in stukken gesneden
- 7 ½ dl groentebouillon
- 250 gr diepvriesdoperwten
- 1 dl crème fraîche
- Zout en peper naar smaak
- Bieslook kervel en waterkers voor garnering
Instructies
- Kook de aardappelen in 7 1/2 dl groentebouillon gedurende 20 minuten.
- Voeg de diepvries doperwten toe en kook ze de laatste 5 minuten mee.
- Pureer de soep en zeef deze om een gladde textuur te krijgen.
- Breng de soep opnieuw aan de kook.
- Voeg 1 dl crème fraîche toe en breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de soep over borden en schep in elk bord 1 eetlepel crème fraîche.
- Garneer met bieslook, kervel en waterkers.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de aardappel-doperwten soep met crème fraîche als verfijnd voorgerecht.