Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardappel-doperwten soep met crème fraîche
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gr
aardappelen
in stukken gesneden
▢
7 ½
dl
groentebouillon
▢
250
gr
diepvriesdoperwten
▢
1
dl
crème fraîche
▢
Zout en peper naar smaak
▢
Bieslook
kervel en waterkers voor garnering
Instructies
Kook de aardappelen in 7 1/2 dl groentebouillon gedurende 20 minuten.
Voeg de diepvries doperwten toe en kook ze de laatste 5 minuten mee.
Pureer de soep en zeef deze om een gladde textuur te krijgen.
Breng de soep opnieuw aan de kook.
Voeg 1 dl crème fraîche toe en breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de soep over borden en schep in elk bord 1 eetlepel crème fraîche.
Garneer met bieslook, kervel en waterkers.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de aardappel-doperwten soep met crème fraîche als verfijnd voorgerecht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Soep
/
Voorgerechten
Feestdagen etc
Kerst