Aardappel Gnocchi met Pesto

Porties: 8 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 625 g kruimige aardappelen
  • 1 ei losgeklopt
  • Nootmuskaat
  • Zout
  • Peper
  • 200 g bloem
  • Pesto

Instructies

  • Kook de aardappelen in de schil gaar.
  • Schil de hete aardappelen en pureer ze.
  • Roer er het losgeklopte ei, eventueel een mespuntje nootmuskaat, zout, peper en de helft van de bloem door.
  • Voeg zoveel bloem toe tot er een zachte, gladde en iets kleverige massa ontstaat.
  • Vorm rollen van ongeveer 2 cm dikte en laat deze afgedekt in de koelkast ongeveer 1 uur opstijven.
  • Snijd de rollen in stukjes van 2 cm.
  • Duw elk stukje zachtjes over de tanden van een vork, zodat de gnocchi aan de kant van de duim hol wordt en aan de kant van de vork bol en geribbeld.
  • Laat een aantal gnocchi in ruim kokend water met zout glijden en pocheer ze tot ze boven komen drijven.
  • Leg de gnocchi op een warme schaal en serveer ze met pesto.

Notities / Tips / Wijnadvies

Garneer de gnocchi met extra verse kruiden, zoals basilicum of peterselie, voor een verfrissende smaak.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Pasta
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch