Aardappel kaasballetjes

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 8 aardappels 300 g
  • Zout
  • Peper
  • ½ tl tijm
  • ½ el boter
  • ½ dl melk
  • 1 ei
  • Peterselie
  • Paneermeel
  • 100 g Goudse kaas in 12 blokjes
  • 5 el yoghurt
  • 2 el mayonaise
  • el tomatenketchup
  • ½ tl basilicum

Instructies

  • Kook de aardappelen met zout en tijm gaar en maak met boter en melk een stevige puree.
  • Splits het ei en meng de dooier met fijngeknipte peterselie door de puree.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Roer het eiwit met 1 el water los.
  • Plak aardappelpuree rondom de kaasblokjes en vorm dit tot balletjes.
  • Wentel deze eerst door het eiwit en dan door de paneermeel.
  • Maak een sausje van de yoghurt, mayonaise, tomatenketchup, basilicum, zout en peper.
  • Verhit het frituurvet tot 175°C en frituur de kaasballetjes in 4 minuten goudbruin.
  • Laat ze op keukenpapier uitlekken en leg ze op een warme schaal.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer het sausje apart.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Kaas