Aardappel-Olijven Muffins

Porties: 6
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 100 g ontbijtspek gesnipperd
  • 2 sjalotjes gesnipperd
  • Zout peper
  • 2 eieren gesplitst
  • 200 g rauwe aardappels geraspt
  • 100 g bloem gezeefd
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 25 g gesmolten boter
  • 1 theelepel tijm gedroogd
  • 12 groene olijven in plakjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Bak het ontbijtspek in een droge koekenpan tot het knapperig is.
  • Voeg de gesnipperde sjalot toe en bak nog 5 minuten.
  • Laat afkoelen.
  • Meng de eidooiers, geraspte aardappel, gezeefde bloem, bakpoeder, gesmolten boter, tijm, olijven, zout, peper, spek en sjalot in een kom.
  • Klop de eiwitten stijf en schep ze voorzichtig door het aardappelmengsel.
  • Vul de holletjes van de muffinbakplaat tot 2/3.
  • Bak in het midden van de oven gedurende 20-25 minuten, of tot de muffins gaar zijn.

Notities / Tips / Wijnadvies

Ideetje:

Vervang de tijm en olijven door 1 theelepel mosterdpoeder en 1 theelepel rozemarijn.

Wijnadvies:

Een koele, kruidige rosé past goed bij de aardappel-olijven muffins. Probeer bijvoorbeeld de Regaleali Rosato uit Sicilië.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Cupcakes / Muffins
Feestdagen etc Kerst