Aardappel ovenschotel van Frans Huits

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ¾ kg aardappelen
  • eetlepel bloem
  • 1 ui fijngehakt
  • 2 dl Brand Up 52 bier
  • 3 eetlepels boter
  • Geraspte kaas

Instructies

  • Kook de aardappelen gaar, maar laat ze iets stevig.
  • Smelt de boter in een pan en bak de fijngehakte ui lichtbruin.
  • Voeg de bloem toe, roer het geheel goed door en laat het nog even doorbakken.
  • Voeg van het vuur af het bier toe en roer de saus door.
  • Zet de pan terug op het vuur en laat de saus al roerend doorkoken.
  • Snijd de aardappelen in schijven en leg ze in een beboterde ovenschaal.
  • Giet de saus over de aardappelen en strooi er geraspte kaas overheen.
  • Zet de schaal in een op 200°C voorverwarmde oven en bak het gerecht lichtbruin.
  • Geniet van deze smaakvolle gegratineerde aardappelovenschotel met een vleugje Brand Up 52!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten