Aardappel-Preisoep met Verse Gember en Gerookte Zalm

Aardappel-preisoep met verse gember

Een hartverwarmende aardappel-preisoep met een pittige twist van verse gember en een luxe topping van gerookte zalm.
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 grote prei in stukken gesneden
  • 3 aardappels in stukken gesneden
  • 2 cm verse gember in stukjes gesneden
  • 1 teen knoflook geperst
  • 150 g gerookte zalm in stukjes gesneden
  • 1 bouillonblokje
  • 750 ml water

Instructies

  • Breng 750 ml water aan de kook in een grote kookpan en voeg het bouillonblokje toe.
  • Doe de prei, aardappels, gember en knoflook in de pan en kook het geheel totdat de groenten zacht zijn, ongeveer 20 minuten.
  • Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde consistentie.
  • Verdeel de soep over 4 kommen en garneer met de stukjes gerookte zalm.
  • Serveer de soep warm en geniet van de rijke smaken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een lichte, frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio past goed bij de smaken van deze soep.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 15 g | Vet: 10 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Soep / Vis / Voorgerechten
Land van herkomst Internationaal
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij