Aardappel-preisoep met verse gember
Een hartverwarmende aardappel-preisoep met een pittige twist van verse gember en een luxe topping van gerookte zalm.
Equipment
- kookpan
- Lepel
Ingrediënten
- 1 grote prei in stukken gesneden
- 3 aardappels in stukken gesneden
- 2 cm verse gember in stukjes gesneden
- 1 teen knoflook geperst
- 150 g gerookte zalm in stukjes gesneden
- 1 bouillonblokje
- 750 ml water
Instructies
- Breng 750 ml water aan de kook in een grote kookpan en voeg het bouillonblokje toe.
- Doe de prei, aardappels, gember en knoflook in de pan en kook het geheel totdat de groenten zacht zijn, ongeveer 20 minuten.
- Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde consistentie.
- Verdeel de soep over 4 kommen en garneer met de stukjes gerookte zalm.
- Serveer de soep warm en geniet van de rijke smaken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een lichte, frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio past goed bij de smaken van deze soep.
Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 15 g | Vet: 10 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 3 g