Flammkuchen met aardappel en rode ui

Aardappel-Rode Ui Flammkuchen met Marjolein

Porties: 4
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Flammkuchendeeg
  • 200 g zure room
  • 2 middelgrote aardappelen geschild en in dunne plakjes gesneden
  • 2 rode uien in dunne ringen gesneden
  • Versgemalen zwarte peper
  • Zout
  • Verse marjoleinblaadjes ter garnering

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C boven-/onderwarmte en bereid het flammkuchendeeg volgens de instructies op de verpakking.
  • Rol het deeg met het meegeleverde bakpapier uit op een bakplaat.
  • Vouw de randen van het deeg ca.
  • 1 cm naar binnen en druk ze stevig aan.
  • Bestrijk het deeg gelijkmatig met zure room, laat een kleine rand vrij.
  • Verdeel de plakjes aardappel en de rode uienringen gelijkmatig over de zure room.
  • Breng de flammkuchen op smaak met versgemalen zwarte peper en zout.
  • Bak de flammkuchen in het midden van de voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten, of tot het deeg knapperig en goudbruin is.
  • Garneer de flammkuchen voor het serveren met verse marjoleinblaadjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Je kunt de rode ui vervangen door prei en lente-uitjes voor een andere smaakvariatie. Serveer deze flammkuchen als hoofdgerecht met een frisse groene salade aan de zijkant.

Wijnadvies:

Een frisse witte wijn zoals een Riesling of een Pinot Blanc vormt een goede combinatie met de zure room en aardappel van deze flammkuchen.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 6 g | Vet: 18 g | Zout: 0.8 mg | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Chocolade / Groenten / Hartige taart / Pizza
Land van herkomst Duitsland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch