Aardappel roerbakschotel

Aardappel-Roerbakschotel met Kalkoen en Chinese Kool

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 gram aardappels vastkokend, bijvoorbeeld Nicola
  • 1 Chinese kool ± 500 gram
  • 400 gram kalkoenfilet
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • Zout peper
  • 1 theelepel kerrie
  • 1 pot Singapore roerbaksaus 350 ml, Conimex
  • 75 gram Seroendeng pot á 100 gram, Conimex

Instructies

  • Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in stukken van 3 x 3 cm.
  • Maak de kool schoon, snijd hem in repen, was ze en laat ze uitlekken.
  • Snijd de kalkoenfilet in repen.
  • Verhit in de wok 2 eetlepels olie en roerbak de kalkoen in ± 4 minuten gaar.
  • Voeg de kool toe en roerbak ± 3 minuten.
  • Bestrooi met peper en zout.
  • Schep de kalkoen met de kool met een schuimspaan uit de wok en houd ze onder aluminiumfolie warm.
  • Voeg de rest van de olie aan het achtergebleven bakvet toe en roerbak de aardappel met de kerrie ± 5 minuten.
  • Voeg de roerbaksaus toe en laat de aardappelen op laag vuur in ± 15 minuten gaar worden.
  • Voeg de kalkoen en de kool aan het aardappelmengsel toe en laat de roerbakschotel door en door warm worden.
  • Bestrooi het gerecht vlak voor het serveren met de seroendeng.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geniet van deze smaakvolle aardappel-roerbakschotel met kalkoen en Chinese kool!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Groenten / Kalkoen / Roerbakken / Wokken