Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 400 gram aardappels vastkokend, bijvoorbeeld Nicola
- 1 Chinese kool ± 500 gram
- 400 gram kalkoenfilet
- 4 eetlepels zonnebloemolie
- Zout peper
- 1 theelepel kerrie
- 1 pot Singapore roerbaksaus 350 ml, Conimex
- 75 gram Seroendeng pot á 100 gram, Conimex
Instructies
- Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in stukken van 3 x 3 cm.
- Maak de kool schoon, snijd hem in repen, was ze en laat ze uitlekken.
- Snijd de kalkoenfilet in repen.
- Verhit in de wok 2 eetlepels olie en roerbak de kalkoen in ± 4 minuten gaar.
- Voeg de kool toe en roerbak ± 3 minuten.
- Bestrooi met peper en zout.
- Schep de kalkoen met de kool met een schuimspaan uit de wok en houd ze onder aluminiumfolie warm.
- Voeg de rest van de olie aan het achtergebleven bakvet toe en roerbak de aardappel met de kerrie ± 5 minuten.
- Voeg de roerbaksaus toe en laat de aardappelen op laag vuur in ± 15 minuten gaar worden.
- Voeg de kalkoen en de kool aan het aardappelmengsel toe en laat de roerbakschotel door en door warm worden.
- Bestrooi het gerecht vlak voor het serveren met de seroendeng.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze smaakvolle aardappel-roerbakschotel met kalkoen en Chinese kool!