Aardappel tonijnsalade

Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 kleine augurkjes
  • ½ komkommer
  • 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel augurkenvocht
  • Zout
  • Peper
  • 1 blikje tonijn met groente in pikante saus 185 g
  • 1 appel Cox Orange
  • 500 g kant-en-klare aardappelsalade AH

Instructies

  • Snijd de helft van de augurkjes in kleine stukjes.
  • Snijd de rest van de augurkjes in plakjes of waaiertjes en bewaar ze voor de garnering.
  • Was de komkommer en snijd deze in dunne plakjes.
  • Klop in een kommetje een sausje van olie, augurkenvocht, zout en peper.
  • Meng dit met de gesneden komkommer.
  • Zet het kommetje tot gebruik afgedekt in de koelkast.
  • Laat de tonijn uitlekken in een zeef en snijd deze in stukjes.
  • Snijd de groente uit het tonijnblik fijn.
  • Schil de appel en snijd deze fijn.
  • Doe de kant-en-klare aardappelsalade in een kom.
  • Voeg toe aan de aardappelsalade: stukjes augurk, appel, tonijn en fijngesneden groente.
  • Meng goed door elkaar.
  • Zet de salade minstens 1 uur afgedekt in de koelkast.
  • Schep op elk bord 3 bolletjes salade en serveer de rest van de salade in een schaal.
  • Schik de overgebleven komkommer als een rand of bloem rond de salade.
  • Garneer de bolletjes met waaiertjes van augurk.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de aardappel-tonijnsalade met vers stokbrood.
Voeg wat fijngehakte verse kruiden zoals peterselie of dille toe voor extra smaak.
Maak de salade af met een snufje paprikapoeder voor een kleurrijke touch.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Salade / Vis