Aardappel-uienschotel met Alfa Dortmunder
Ingrediënten
- ¾ kg aardappels
- 3 dl Alfa Dortmunder bier
- 3 rode uien
- Boter
- Peper
- 3 eetlepels bloem
- Peterselie
Instructies
- Kook de aardappelen, zorg ervoor dat ze nog iets hard zijn.
- Snijd de uien in schijven en bak ze in boter lichtbruin.
- Snijd de aardappelen in vrij dikke plakken en voeg ze toe aan de uien in de pan.
- Haal de aardappelen en uien uit de pan.
- Verwarm 2 eetlepels boter tot lichtbruin, voeg roerend de bloem toe en laat dit samen even doorkoken.
- Voeg, van het vuur af, het bier toe.
- Zet de pan terug op het vuur, verwarm het tot een lichtgebonden saus en breng op smaak met peper en zout.
- Voeg de aardappelschijven en gebakken uischijven toe aan de saus en warm ze door.
- Bestrooi het mengsel met fijngehakte peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze heerlijke aardappel-uienschotel met een smaakvolle Alfa Dortmunder saus. Geniet ervan!