Aardappel venkelsoep

Aardappel-Venkelsoep met Bladerdeegdeksel

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • ovenvaste soepkommen

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olie
  • 1 venkelknol in reepjes, bewaar het venkelgroen
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 1 theelepel venkelzaadjes gekneusd
  • 3 geschilde aardappels in blokjes
  • 10 saffraandraadjes verkruimeld
  • 1 chilipeper verkruimeld, gedroogd
  • 6 deciliter kippenbouillon van tablet
  • 4 bladerdeegplakjes ontdooid, diepvries
  • 1 deciliter slagroom
  • Zout
  • Peper
  • 1 ei losgeklopt

Instructies

  • Verhit de olie en bak de venkel, knoflook en venkelzaadjes hierin gedurende 5 minuten.
  • Voeg de aardappelen, saffraan en chilipeper toe en bak deze 2 minuten mee.
  • Schenk de bouillon erbij en laat de soep op zacht vuur 15-20 minuten koken.
  • Pureer de soep en zeef indien nodig.
  • Laat de soep afkoelen en bewaar deze afgedekt in de koelkast tot gebruik.
  • Rol elk plakje deeg iets uit en steek cirkels uit van ± 12 cm doorsnee.
  • Bewaar de deegcirkels afgedekt in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Verwarm de soep tot lauwwarm, roer de slagroom erdoor en breng de soep op smaak met zout en peper.
  • Schenk de soep in kommen, snijd het venkelgroen fijn en strooi het over de soep.
  • Maak de rand van de kommen nat met water, leg het deeg over de kommen, druk de randen goed vast en bestrijk het deeg met losgeklopt ei.
  • Zet de soepkommen 15 minuten in het midden van de oven tot het deegdeksel lichtbruin is gebakken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer deze heerlijke aardappel-venkelsoep met een knapperig bladerdeegdeksel. Eet smakelijk!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Soep
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch