Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 500 g aardappels
- 3 bosuitjes
- 3 takjes peterselie
- 300 g kabeljauwfilet
- 1 blikje ansjovisfilets
- 1 eetlepel geraspte mierikswortel potje
- Versgemalen peper
- 25 g boter
- 2 eieren
- 250 ml slagroom
- Nootmuskaat
- 2 eetlepels paneermeel
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 °C of gasovenstand 4.
- Schil de aardappels en snijd ze in dunne plakjes.
- Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
- Hak de peterselie fijn.
- Snijd de kabeljauwfilet in kleine stukjes en doe ze in een kom.
- Snijd de ansjovisfilets in stukjes en meng ze met de geraspte mierikswortel en peper naar smaak door de kabeljauw.
- Smelt de boter en bestrijk de taartvorm ermee.
- Verdeel 1/3 deel van de aardappelplakjes over de bodem van de taartvorm.
- Verdeel het vismengsel erover.
- Strooi de helft van de bosui en peterselie erover.
- Leg hierover weer een laag aardappel en verdeel de rest van de vis erover.
- Bestrooi met de rest van de bosui en peterselie.
- Klop in een kom de eieren los met slagroom, peper en nootmuskaat en schenk dit mengsel over de taart.
- Strooi paneermeel erover en sprenkel de rest van de boter erover.
- Bak de taart in het midden van de oven in ongeveer 40 minuten goudbruin en gaar.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de taart warm of lauwwarm.
Geniet van deze heerlijke aardappel-vistaart!
Geniet van deze heerlijke aardappel-vistaart!
Voedingswaarden
Calories: 325 kcal | koolhydraten: 18 g | Protein: 16 g | Vet: 21 g