Aardappel-Worstschaal
Ingrediënten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Schil de aardappelen, kook ze in weinig water met wat zout tot ze net gaar zijn, en snijd ze in plakken.
- Snijd de boterhamworst in blokjes.
- Dompel de tomaten een paar tellen in kokend water, trek de velletjes eraf en snijd ze in stukjes.
- Snijd de champignons in plakjes en snipper de ui.
- Verhit de boter in een koekenpan en fruit hierin de ui glazig.
- Voeg de champignons toe en bak die ca.
- 5 minuten mee.
- Voeg de stukjes tomaat toe met de marjolein en de tijm, breng het mengsel op smaak met peper en zout.
- Roer er de zure room door en zet de pan even apart.
- Vet een vuurvaste schotel in en leg er beurtelings laagjes aardappel en worst in.
- Verdeel het tomatenmengsel over de schaal en zet deze, zonder deksel, ca.
- 20 minuten in de oven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze aardappel-worstschaal met een frisse kropsla. Geniet ervan!