Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 250 g kruimige aardappels
- Zout versgemalen peper
- 2 eidooiers
- 20 g boter + extra boter om in te vetten
- 2 eetlepels geraspte belegen kaas
- 300 g gemengde zomergroenten courgette, wortelen, peultjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 3 eetlepels slagroom
- 40 g jonge bladsla
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220°C (hetelucht 200°C).
- Schil en was de aardappels.
- Kook de aardappels in ca.
- 20 minuten in water met wat zout totdat ze gaar zijn.
- Giet de aardappels af en pureer ze.
- Klop 1 eidooier, de boter en de kaas door de aardappelpuree.
- Vet de binnenkanten van de bakjes in met boter.
- Druk het aardappeldeeg tegen de binnenranden van de bakjes en bestrijk het met een losgeklopte eidooier.
- Bak het aardappeldeeg in het midden van de oven in ca.
- 20 minuten gaar.
- Haal de bakjes uit de oven.
- Maak intussen de groenten schoon en snijd ze in stukjes.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en roerbak de groenten in ca. 8 minuten beetgaar.
- Roer de slagroom door de groenten en laat dit even binden.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Was de bladsla en verdeel deze met het groentemengsel over de bakjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze heerlijke aardappelbakjes met groenten als een smaakvolle en kleurrijke maaltijd!
Voedingswaarden
Calories: 220 kcal | Protein: 6 g | Vet: 15 g