Aardappelballetjes

Aardappelballetjes

Aardappelballetjes

Deze heerlijke aardappelballetjes zijn perfect als bijgerecht of snack. Gemaakt van geprakte aardappels en verrijkt met gehakte noten, bieslook en een vleugje ketjap manis voor een unieke smaak.
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 gekookte aardappels
  • 100 g gehakte of gemalen noten
  • 1 ei
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 2 eetlepels fijngehakte bieslook
  • 2 eetlepels olie om te bakken

Instructies

  • Prak de gekookte aardappels fijn met een vork en meng er de gehakte noten, het ei, zout en peper door.
  • Voeg naar smaak ketjap manis en fijngehakte bieslook toe aan het mengsel en meng alles goed.
  • Vorm 4 ballen van het mengsel en druk ze vervolgens plat tot kleine balletjes.
  • Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur en bak de aardappelballetjes snel aan beide kanten goudbruin.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Noten
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch