Aardappelballetjes met yoghurtdip
Ingrediënten
- 500 g aardappelen bloemige kokende
- Zout
- 1 kleine wortel
- 50 g knolselderij
- 10 g gember
- 1 kleine courgette
- 1 rood pepertje
- 1 eetlepel koriander gehakt of peterselie
- 2 eetlepels olie
- 1 theelepel kurkuma
- Versgeraspte nootmuskaat
- Kardemom
- Versgemalen peper
- 3 eierdooiers
- 75 g maïszetmeel
- 3 eieren
- 150 g sesamzaadjes
- ½ liter maïskiemolie
Instructies
- Kook de aardappelen in lichtgezouten water gaar.
- Spoel ze onder koud stromend water, pel ze, prak ze fijn en zet ze afgedekt opzij.
- Was en schil de wortel, knolselderij, courgette en het stukje gemberwortel.
- Halveer het rode pepertje, verwijder de pitjes en hak alle groenten en gember zeer fijn.
- Meng ze met de koriander.
- Verhit de olie in een pan, roerbak de groenten daarin 3-4 minuten en breng op smaak met kurkuma, nootmuskaat, kardemom, zout en peper.
- Meng de groenten, eierdooiers en 3 afgestreken eetlepels maïszetmeel zorgvuldig door de aardappelen en breng op smaak met peper en zout.
- Bestuif uw handen met maïszetmeel en vorm dan van het deeg 24 balletjes.
- Haal ze door de rest van het maïszetmeel, daarna door de losgeklopte eieren en tenslotte door de sesamzaadjes.
- Verhit de maïskiemolie in een frituurpan (180°C), bak de balletjes in 4-5 minuten goudbruin en laat ze op keukenpapier uitlekken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de aardappelballetjes met een yoghurtdip. Maak de dip door 1 pakje gemengde kruiden door 500 g yoghurt te roeren. Breng op smaak met 1/2 theelepel komijnzaadjes, 1 theelepel citroensap, peper en zout. Laat de dip nog 1/2 uur trekken.