Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 150 gram aardappels geschild en in stukken
- 150 gram bloem
- 3.5 gram gedroogde gist
- 2 eetlepels boekweitgrutten optioneel
- 1 ei
- 250 ml melk
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 15 gram verse dille
- 125 ml crème fraîche
- 200 gram gerookte zalm
Instructies
- Kook de aardappels in 20 minuten gaar, giet ze af en stamp ze fijn.
- Zeef de bloem met gist boven een kom.
- Voeg eventueel de boekweitgrutten toe en roer door elkaar.
- Maak een kuiltje in het midden.
- Breek het ei in het kuiltje en voeg de helft van de melk toe.
- Roer met een garde of pollepel vanuit het midden tot je een glad beslag krijgt.
- Voeg de rest van de melk, 1 eetlepel olie en een mespunt zout toe.
- Roer goed door tot een dik beslag.
- Schep de aardappelpuree door het beslag.
- Laat het beslag 30 minuten rusten bij kamertemperatuur.
- Verhit in een koekenpan ½ eetlepel olie.
- Schep een kwart van het beslag in de pan en laat het uitlopen tot de blini een doorsnede heeft van ongeveer 15 cm.
- Bak de blini in 2 minuten aan elke kant, keer halverwege.
- Herhaal dit proces voor de rest van het beslag.
- Houd de blini's warm door ze in aluminiumfolie te verpakken of in de oven te zetten op 150 °C.
- Knip de helft van de dille fijn.
- Meng de crème fraîche met de fijngesneden dille en breng op smaak met zout en peper.
- Leg een flinke schep crème fraîche op elke blini en verdeel de gerookte zalm erover.
- Garneer met de rest van de dille.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer en geniet van je aardappelblini met gerookte zalm!