Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 500 g mosselen en venusschelpen
- 2 middelgrote aardappelen
- 1 sjalot
- 4 eetlepels olijfolie
- 300 ml groentebouillon
- ½ glas witte wijn
- Versgemalen peper
- Verse peterselie
Instructies
- Reinig de mosselen en venusschelpen grondig door ze meerdere keren onder koud stromend water af te spoelen.
- Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes.
- Snijd de sjalot in dunne plakjes en fruit deze in 2 eetlepels olijfolie totdat ze zacht zijn.
- Voeg de aardappelblokjes en groentebouillon toe aan de sjalot.
- Laat het geheel 20-25 minuten sudderen.
- Plaats de zeevruchten in een pan met 1 eetlepel olijfolie en de witte wijn.
- Kook met het deksel op de pan totdat de schelpen open zijn gegaan.
- Haal ¾ van de zeevruchten uit de schelpen en bewaar de rest voor de garnituur.
- Zeef het kookvocht van de zeevruchten en voeg het toe aan de aardappelen.
- Pureer het mengsel en pas de smaak en consistentie aan volgens je voorkeur.
- Voeg de bereide zeevruchten (zonder schelpen) toe aan de aardappelcrème.
- Schep de crème in diepe borden.
- Decoreer de borden met de overgebleven mosselen en venusschelpen, bestrooi met versgemalen peper en fijngehakte peterselie.
- Werk af met een scheutje olijfolie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze heerlijke aardappelcrème met zeevruchten!