Aardappelcurry met raita
Ingrediënten
- 1 kleine courgette in blokjes (ongeschilde)
- 1 ui fijngesneden
- 2 eetlepels olie
- 1 eetlepel grove mosterd
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 2 theelepels chilipoeder
- 1 theelepel bruine basterdsuiker
- 2 eetlepels citroensap
- 1 dl groentebouillon
- 2 eetlepels koriander fijngesneden (of peterselie)
Instructies
- Snijd de aardappelen in kleine blokjes en kook ze in ongeveer 15 minuten beetgaar.
- Kook de courgette gedurende ongeveer 1 minuut in ruim kokend water met zout.
- Bak de fijngesneden ui gedurende circa 5 minuten in de olie.
- Voeg de aardappelen en de courgette toe en bak ze ongeveer 5 minuten mee.
- Roer de mosterd, kerriepoeder en chilipoeder erdoorheen en bak ze ongeveer 1 minuut mee.
- Voeg de suiker, citroensap en groentebouillon toe.
- Laat alles goed doorwarmen.
- Bestrooi het gerecht voor het serveren met fijngesneden koriander.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de aardappelcurry met raita: een salade van kleine blokjes komkommer met dunne reepjes tomaat en dunne ringetjes rode peper, aangemaakt met zout en witte wijnazijn.