Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- pureeknijper
Ingrediënten
Instructies
- Was de aardappelen en doe ze in een pan.
- Zet ze voor 3/4 onder water en laat ze 20 minuten koken.
- Verhoog vervolgens het vuur, zodat al het water volledig verdampt en de aardappelen drogen.
- Maak de prei schoon en snijd deze in dunne ringen.
- Doe de preiringen in een pan met 2 deciliter water en 20 gram boter.
- Laat ze 15 minuten zachtjes stoven tot al het water is verdampt.
- Klop de eieren met een staafmixer op met room en melk.
- Breng dit mengsel op smaak met peper en zout.
- Schil de gekookte aardappelen en druk ze door een pureeknijper.
- Werk de gestoofde prei en het opgeklopte ei-roommengsel door de puree en klop het geheel stevig op.
- Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
- Vet een ovenschaal in, vul deze voor 3/4 met het pureemengsel en zet het geheel in de oven.