Aardappelen gebakken met kerrie en sesamzaad
Ingrediënten
- 1 kg krielen geschrapte
- 1 tablet groentebouillon of kippenbouillontablet
- 1 eetlepel ketoembar
- 2 eetlepels plantaardige olie
- 2 theelepels kerrie
- 2 eetlepels sesamzaadjes of 1 theelepel sesamolie
Instructies
- Doe de krielen in een pan, giet er zoveel water op dat ze net onder staan, verkruimel het bouillontablet erbij en roer de ketoembar erdoor.
- Breng op hoog vuur aan de kook, draai het vuur laag en laat de krielen in 10 tot 15 minuten bijna gaar koken.
- Giet de krielen af en vang het kookvocht eventueel op voor een soep.
- Verhit de olie in een grote koekenpan.
- Voeg de aardappeltjes toe aan de pan, bestrooi ze met kerrie en laat ze op middelhoog vuur omscheppend doorwarmen zonder te laten kleuren.
- Bestrooi de aardappeltjes met sesamzaad en bedruppel ze desgewenst met wat sesamolie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze gebakken aardappelen met heerlijke kerrie en knapperige sesamzaadjes!